BALTAZZAR



Ο Baltazzar, ένας πολυταξιδεμένος ισπανοεβραίος ακορντεονίστας γεννημένος στη Ρώμη, ανήκει στην παγκόσμια κοινότητα μουσικών του δρόμου που κατακλύζουν τους δρόμους και τις πλατείες των ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων, αναζητώντας την περιπέτεια και την συντροφιά των ανθρώπων.
Η ταινία παρακολουθεί τις διαδρομές και τις στάσεις του, τις συναντήσεις με τους μόνιμους ή περιστασιακούς του φίλους, την σχέση του με την μουσική και τις γυναίκες που τόσο αγαπάει. Μιλώντας αυθόρμητα με την γλώσσα της καρδιάς και της αρμονίας, με αναμνήσεις χωρίς συνοχή, ο Baltazzar είναι ένας πολίτης του κόσμου και συνάμα μια οικεία και αναγνωρίσιμη φιγούρα του πολυσύχναστου κέντρου Θεσσαλονίκης.

Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 50΄

Συμμετοχή στο 3ο Thessaloniki Documentary Festival.
Συμμετοχή στο 5ο Festival documanter Καλαμάτας 2002 όπου η ταινία επιλέχθηκε από την διεύθυνση εκπαίδευσης Καλαμάτας και παρουσιάστηκε σε μαθητές δημοτικών και γυμνασίων.















Σενάριο & Σκηνοθεσία: Μάνος Παπαδάκης
Κάμερα: Μάνος Παπαδάκης, Γιάννης Νικολαΐδης
Αρχειακό υλικό: Ιορδάνης Καλλίας
Μοντάζ: Μάνος Παπαδάκης
Μεταφράσεις: Μιχάλης Ελευθερίου
Υποτιτλισμός: Γιάννης Kουφωνίκος (τμήμα Οπτικοακουστικών Εφαρμογών ΑΠΘ)
Εξοπλισμός λήψεων - Post production: ICON PLUS
Αφίσα: Γιώργος Παντελέων
Επικοινωνία: Βούλα Παλαιολόγου



Παραγωγή: Μάνος Παπαδάκης 2001 με την υποστήριξη της ICON PLUS, N΄ORASIS, ΧΑΝΘ, του τμήματος Ηλεκτροακουστικής και Τηλεοπτικών συστημάτων του Α.Π.Θ. και του Δήμου Νεάπολης.