BOYCOKE THE DOCUMENTARY



Το ¨Boy Coke The documentary¨, έχει θέμα τις αιτίες, τα πρόσωπα και τα γεγονότα, του μεγαλύτερου μποϊκοτάζ που έχει γίνει ποτέ εναντίων της ισχυρότερης βιομηχανίας αναψυκτικών στον κόσμο, της coca cola. Μιας υπερδύναμης στον χώρο των αναψυκτικών, που έχει κατηγορηθεί ακόμα και για πρόσληψη παραστρατιωτικών μονάδων με σκοπό την εκτέλεση των ηγετών εργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων (βλέπε: Union in Colombia 2005).



Ένα ντοκιμαντέρ για το δικαίωμα στην εργασία, για την αλληλεγγύη, την αντίσταση στην εκμετάλλευση, για την δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια.



Η Coca Cola HBC (3Ε), ξεκίνησε από την Ελλάδα πριν 43 χρόνια.
Με την βοήθεια των ελλήνων καταναλωτών επεκτάθηκε σε 28 χώρες και έγινε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ευρώπη.
Πριν από λίγους μήνες, μετέφερε την έδρα της στην Ελβετία και αποχώρησε από το Ελληνικό χρηματιστήριο.
Προκειμένου να αποφύγει την μείωση κερδών, μεταφέρει εργοστάσια και αποθήκες στην Βουλγαρία και απολύει εκατοντάδες ανθρώπους.
Την 30 Σεπτεμβρίου 2013, χωρίς καμία προειδοποίηση, απολύει ακόμα 33 εργαζόμενους από τη Θεσσαλονίκη και ξεκινάει μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις που έχουν γίνει ποτέ, εναντίον των αντιεργατικών και αντικοινωνικών πρακτικών της.
Βλέποντας τις πωλήσεις να μειώνονται δραματικά, η Coca Cola HBC, επιτίθεται με μηνύσεις.
Ανεργία, άγχος και ανασφάλεια, αναμιγνύονται με απογοήτευση, φόβο και θυμό.
Οι απολυμένοι της Coca Cola HBC έχουν να κερδίσουν κάτι περισσότερο από ένα μεροκάματο.





Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τις δράσεις των πρώην εργαζόμενων, τους κοινωνικούς προβληματισμούς και τα αποτελέσματα του μεγαλύτερου μποϊκοτάζ που έχει γίνει ποτέ εναντίων της coca-cola.

Επισκεφτείτε την ομάδα στο facebook             
Επισκεφτείτε το Blog και παρακολουθήστε τα trailers σε ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά.