ΜΟΝΟΙ ΜΑΖΙ

Το ¨Μόνοι Μαζί¨ είναι ένα ντοκιμαντέρ για την επίδραση της πανδημίας COVID-19 τον Μάρτιο του 2020 στην Ελληνική κοινωνία. Ο περιορισμός, οι φόβοι και οι ανασφάλειες, η εμπιστοσύνη, η θλίψη και ο πόνος της απώλειας, η χαρά της συνάντησης μέσα από το skype, ο ελεύθερος χρόνος και άλλα ζητήματα που μέχρι χθες είχαν εντελώς διαφορετική θέση στην ζωή μας.

 

"Alone Together" is a documentary about the impact of the COVID-19 pandemic in March 2020 on Greek society. Limitation, fears and insecurities, trust, sadness and the pain of loss, the joy of meeting via skype, free time and other issues that until yesterday had a completely different place in our lives.





Ντοκιμαντέρ

Κοινωνικό - Πολιτικό

Διάρκεια 65΄ 

Επίσημη συμμετοχή στο 23ο Thessaloniki Documentary Festival (Platforma)

Επισκεφτείτε την σελίδα στο Facebook

«Μόνοι Μαζί»

Ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη φορά που απαγορεύτηκε στους ανθρώπους να κυκλοφορούν σε καιρό ειρήνης. Έξι πορτρέτα ανθρώπων που ζουν στην Θεσσαλονίκη. Έξι ιστορίες επιβίωσης κατά την διάρκεια της καραντίνας που επιβλήθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο την άνοιξη του 2020, λόγο της πανδημίας COVID-19.

Τα πρόσωπα που συμμετέχουν επιλέχθηκαν ανάμεσα σε δεκάδες που δήλωσαν ενδιαφέρον με βάση την προσωπικότητα και την διαφορετικότητα στις καθημερινές συνήθειες. Συμμετέχουν: η Αλίκη Καλογήρου, μαθήτρια λυκείου, ο Αλέξανδρος Μόραλης, βιοτέχνης-χορευτής τάνγκο, ο Σάκης Αποστολάκης, διανομέας- δημοσιογράφος, η Χριστίνα Γυφτάκη, ηθοποιός-γονέας, η Βασιλική Στεργίου, συγγραφέας και η οικογένεια Καζαντζίδη: ο Νίκος, η Αθηνά, ο Βασίλης και η Δέσποινα που είναι άτομο με αναπηρία.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ Μάνος Παπαδάκης καταγράφει τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τους φόβους και τις ανησυχίες των ανθρώπων αυτών, την στιγμή της βίαιης αλλαγής στην καθημερινότητά τους. Από την αναγκαστική ανεργία και τον υπερβολικό ελεύθερο χρόνο, έως τον φόβο για την υγεία και την απώλεια των αγαπημένων προσώπων, το έργο αυτό γίνεται μία αντικειμενική μαρτυρία για όσα συνέβησαν τις μέρες εκείνες. 

Παράλληλα, το ντοκιμαντέρ εμπλουτίζεται από μοναδικά επίγεια και εναέρια πλάνα της πόλης, τόσο κατά την διάρκεια της απαγόρευσης όσο και μετά από αυτήν. Μια αντιπαράθεση μεταξύ των απολύτως έρημων δρόμων και πλατειών και των ίδιων σημείων που σφίζουν από ζωή υπό κανονικές συνθήκες. Ένας διάλογος ανάμεσα στην ζωή και τον θάνατο.

Το ντοκιμαντέρ υλοποιήθηκε κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, κατά την διάρκεια της απαγόρευσης με το υπουργείο και την αστυνομία να αρνούνται κατηγορηματικά την αδειοδότηση. Έτσι, οι συντελεστές κυκλοφορούσαν με τον εξοπλισμό σε σακουλες σούπερ μάρκετ κάνοντας τις μετακινήσεις τους στέλνοντας μήνυμα για ψώνια!    

Οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ «Μόνοι Μαζί», συγκεντρώθηκαν έπειτα από δημόσιο κάλεσμα του δημιουργού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συμετείχαν με ενθουσιασμό.


Σενάριο - Σκηνοθεσία: ΜΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Έρευνα: ΚΙΚΗ ΑΝΤΙΚΟΥΛΑΝΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ, ΑΓΑΠΗ ΑΛΤΑ, ΑΡΤΕΜΙΣ ΦΡΑΔΕΛΟΥ, ΑΛΕΞΙΑ ΦΩΤΙΟΥ, ΜΑΡΑ ΜΟΣ 

Κινηματογράφηση: ΜΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΑΪΔΗΣ

Εναέρια κινηματογράφηση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΝΙΟΣ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Πρωτότυπη σύνθεση μουσικής: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΔΗΣ

Εκφώνηση: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Μοντάζ: ΜΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Σχεδιασμός Τίτλων και προωθητικού υλικού: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Μετάφραση: ΑΡΤΕΜΙΣ ΦΡΑΔΕΛΟΥ (Spying Art Productions), ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ, ΑΛΕΞΙΑ ΦΩΤΙΟΥ 

Βοηθός παραγωγής: ΑΓΑΠΗ ΑΛΤΑ

Παραγωγή: SPiRTO PRODUCTIONS

 

 

23ο  Thessaloniki Documentary Festival (24 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2021) / Επίσημη συμμετοχή στο τμήμα ¨Platforma¨.

 

 

Προβολές από 24 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2021 εδώ: https://online.filmfestival.gr/?fbclid=IwAR0RrMqaBbKNDnZOiVlm0goGHdBVnAODwLsgAZjGmIfNtLKo_nrs_G4iFxg